BIBOS-VIFTE TIL SKOLEDELEN

Lærings- og bevægelsesmaterialer til skoler

Bibos-vifte til skoledelen

Bevægelsesaktiviteterne er beskrevet i vores Bibos-vifte. Kortene er samlet i en ring og danner en meget enkel og håndterbar vifte af bevægelsesaktiviteter. Der er fire vifter i Bibos-serien, en til børnehave, en til indskoling, en til mellemtrinnet og en til udskoling. 

Kortene er skabt med et grafisk udtryk, der er brugervenligt og nemt at orientere sig ud fra. Målet med kortene er, at gøre det nemt for den enkelte lærer/pædagog at træffe specifikke valg i forhold til alder og fag og derudfra vælge den bevægelsesaktivitet der passer bedst til læringssituationen.

Helt præcist er følgende områder beskrevet på vores bevægelseskort:

  • Nummerering: Nummeret øverst i højre hjørne viser, hvilken afdeling kortet primært henvender sig til. 101-199 = børnehave, 201-299 = indskoling, 301-399 = mellemtrin og 401-499 = udskoling. 
  • Fagområde: Kortene er delt ind i fagområderne dansk(D), matematik (M), sprog(S) og naturfag (N). Flere kort dækker flere fagområder. Såfremt ingen fagområder er markeret kan aktiviteten være en samarbejdsøvelse, en leg eller andet som indeholder bevægelse. 
  • Alderstrin: Man kan vælge imellem børnehave (BH), indskoling (IS), mellemtrin (MT) og udskoling (US). Det alderstrin kortet henvender sig til er markeret med en farve. Såfremt flere farver er markeret, så kan aktiviteten også bruges på andre alderstrin og er dermed også tilgængelig i andre farver. 
  • Beskrivelse: Bevægelsen er først beskrevet med et mål og derefter en beskrivelse
  • Materialer: Skal der bruges materialer til bevægelsen står det beskrevet under feltet ’Det skal du bruge’. Det sorte manillamærke indikerer i hvilken kasse materialet er placeret i. En oversigt over alle materialer kan ses som bagerste kort.   
  • Metre i bunden: Metrene i bunden bedømmer via en scala på 1-3 hvorledes bevægelsen understøtter det kognitive (KOGN), emotionelle (EMO), sansemotoriske (SANS), fysiologiske (FYS) og/eller det sociale (SOC). 

Bibos-vifter

Køb Bibos-vifter til skolen

Materialer

Køb materialer til skolen

Bibos-reol

Køb Bibos-reol til skolen

Bibos-kort

Køb Bibos-kort til skolen